Overzicht
NewsLeestijd: 2 minuten
Waarom datagedreven werken in de zorg niet een keuze, maar noodzakelijk is

Afgelopen juni hebben wij in samenwerking met Intrakoop een onderzoek gedaan onder zorgmedewerkers op de Zorg en ICT beurs en het rapport daarvan kunt u terugvinden op: https://nis-2.nl/digitalisering-in-de-zorg. Een van de onderwerpen is de “data”. 

De druk op zorgmedewerkers is (te) hoog. Mede hierdoor was vorig jaar de grootste uitstroom sinds 2010. We zijn als sector zoekende naar mogelijkheden om de druk te verlichten en het datagedreven werken kan hier een oplossing voor bieden. Er zijn vele mogelijkheden om je eigen data als organisatie in te zetten. Er zijn inmiddels vele “best practices” die deze stap steeds laagdrempeliger maken. Zo kan er bijvoorbeeld veel efficiënte worden behaald door het automatiseren en optimaliseren van workflows en processen. Daarnaast kunnen we grote hoeveelheden gezondheidsdata analyseren wat onderzoekers in staat stelt om trends te identificeren en beleidsbeslissingen te ondersteunen.

In ons onderzoek is geconstateerd dat ruim 40% van de zorgmedewerkers van mening is dat hun organisatie te weinig doet met data. Dit wil zeggen dat er al veel gebeurt, maar dat er de komende jaren veel winst te behalen is.

Benieuwd wat dataoplossingen voor jouw organisatie kunnen betekenen? Kijk hier: https://www.pltfrm.nl/marketplace/categories/data-and-ai

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen
Lees ook
Of luister