Overzicht
NewsLeestijd: 2 minuten
Oproep kabinet aan ondernemers: beveilig je systemen

Tijdens de persconferentie van vandaag benadrukte Rutte de noodzaak van het goed beveiligen van je systemen. De security partners van PLTFRM staan klaar voor vragen over hoe je je organisatie zo goed mogelijk kan beveiligen tegen indringers. Neem contact op met ons voor meer informatie en advies.

Oproep kabinet aan ondernemers: beveilig je systemen

Het kabinet roept burgers en ondernemers op om hun systemen goed te beveiligen en die beveiliging up-to-date te houden. Een eenheid van de Russische militaire inlichtingendienst GROe heeft het afgelopen jaar routers gehackt van Nederlandse particulieren en kleine tot middelgrote bedrijven. Dat heeft de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) ontdekt.

Dat gebeurde ook in andere landen. Daarmee heeft Rusland een wereldwijd netwerk gecreëerd van duizenden gehackte routers dat gebruikt kan worden voor cyberaanvallen. Op dit moment worden de getroffenen geïnformeerd, meldt de MIVD.

Minister Ollongren van Defensie vindt het belangrijk dat mensen dat weten. "Je verwacht niet dat de bakker om de hoek onderdeel van een netwerk van de geheime dienst kan zijn, maar dat is wat er nu gebeurt. Dus zorg dat de beveiliging van je digitale systemen op orde is." De Russen kunnen gehackte routers misbruiken om geheime cyberoperaties tegen Nederlanders of bondgenoten uit te voeren. Daarbij kan worden gedacht aan digitale spionage, sabotage of beïnvloeding.

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen
Lees ook
Of luister