pltfrm logo
Terug
News - Leestijd: 3 minuten
PLTFRM behaalt ISO27001 en ISO9001, brengt keuzevrijheid naar de publieke sector

 Binnen PLTFRM is het leveren van kwaliteit en het beveiligen van de organisatie, klanten en partners een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering. Het implementeren van een kwaliteits- (KMS) en Informatiebeveiliging managementsysteem (ISMS) stond vanaf de oprichting op de roadmap. Met de processen, meetinstrumenten, taakverdeling en tools die zijn geïmplementeerd om te kunnen voldoen aan de ISO-normen, heeft PLTFRM een grote professionaliseringstap genomen en wordt een stevig fundament gelegd om veilig en verantwoord met de groei van de organisatie om te gaan. 

Deze ISO-certificeringen maken het mogelijk om de aanpak van PLTFRM naar de publieke sector te brengen. Uit onderzoek blijkt dat publieke instanties steeds meer op zoek zijn naar flexibiliteit, innovatie en lokale samenwerkingen. Tot nu toe was het een uitdaging voor veel ICT-dienstverleners om diensten te leveren aan overheidsinstanties. Vaak ontbrak het hen aan de juiste certificeringen en kennis van aanbestedingsprocessen. PLTFRM neemt deze rol op zich en kan door het behalen van deze certificeringen deze dienstverleners wél ontsluiten naar deze publieke organisaties. 

PLTFRM is een netwerk van ICT-dienstverleners met specialisaties in o.a. cybersecurity, digitale werkplekken, software/applicatie ontwikkeling en cloud dienstverlening. De partners van PLTFRM werken samen om hoogwaardige dienstverlening aan te bieden voor elk type ICT-uitdaging waar expertise, partnership of flexibiliteit voor nodig is. Binnen aanbestedingen treedt PLTFRM op als hoofdaannemer met voor ieder perceel/kavel de juiste onderaannemers. Hiermee worden publieke organisaties in staat gesteld om samenwerkingen aan te gaan met experts, startups/scale-ups of met lokale marktpartijen, die vertrouwen meebrengen en met daadkracht organisaties nieuwe energie geven. 

“Het is altijd ons doel geweest om op korte termijn onze ISO-certificeringen te behalen. Uit gesprekken met verantwoordelijken bij gemeenten, politie en ander overheidsorganen bleek al snel dat men op zoek is naar meer keuzevrijheid”, aldus Rolf van Anholt, medeoprichter van PLTFRM. “Niet elke uitdaging kan worden opgelost met traditionele outsourcing. ICT verantwoordelijken willen graag lokale bedrijven steunen en een goede mix creëren tussen innovatie en kosten, dat lukt nu zelden” 

“Als bedrijf dat zorgdraagt voor de kwaliteit van ICT-diensten kunnen we veel impact hebben op de bedrijfsvoering van onze klanten. Die mogen op hun beurt verwachten dat wij zeer serieus omgaan met de kwaliteit die we leveren en zorgen dat veiligheid van de oplossingen is geborgd. Dankzij de inzet van tender & governance manager Martijn Diemèl en de uitstekende begeleiding door onze partner PuraSec hebben we dit traject in recordtijd kunnen realiseren, een mijlpaal voor PLTFRM en voor iedereen die samenwerkt met PLTFRM.” 

Over ISO 

Na een intensief certificeringstraject is PLTFRM in november 2021 gecertificeerd voor zowel de ISO9001 als de ISO27001 norm. ISO9001 beschrijft de belangrijkste vereisten voor kwaliteitsprocessen en het bij 

behorende managementsystemen. ISO27001 wordt gezien als dé standaard op het gebied van informatiebeveiliging. De geaccrediteerde auditeur DNV heeft de externe audit uitgevoerd en erkent met de certificering de toewijding aan kwaliteitsbeheer en databeveiliging binnen PLTFRM. 

Over PLTRFM 

PLTFRM is het onafhankelijke platform voor IT-oplossingen geleverd door samenwerkende dienstverleners. Organisaties hebben via de digitale portalen van PLTFRM toegang tot het grootste aanbod van IT-diensten en kunnen actief het eigen ecosysteem managen. PLTFRM zorgt voor een succesvolle samenwerking door te ondersteunen bij de selectie van de diensten, een flexibiliteit in leveranciersmanagement door het PLTFRM-raamcontract en IT-regie waarmee de samenwerking ook op de lange termijn de veranderende doelen gerealiseerd kunnen worden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.